fod med bold vandret 2
Hvordan er min fod?

Lav svang eller høj vrist – dine fødder skal stå model til det hele. Hvis du har en lav svang, falder du helt sikkert for meget ind på foden (pronerer). Det overbelaster dine led, sener og muskler, og du har risiko for at få skader i svangsenen, akillessenen, skinnebenet, knæet, hoften eller ryggen.

Har du derimod en høj svang, vil din fod være stiv, og det belaster også hele systemet. Det er derfor vigtigt, at du får undersøgt, hvilken fodtype du har, og om du har behov for indlægssåler. Som idrætsudøver bør du vælge indlæg, der er dynamiske – kun dynamiske indlæg hjælper dig, uden at muskulaturen svækkes.

Dine fødder er unikke – men er de gode nok?
 
hilde og mette

 

Fødder og sportsskader 

Du belaster fødderne fra de første skridt, når du står ud af sengen om morgenen, når du løber en tur eller sætter af til den afgørende smash, og helt til du går i seng igen. Dagligt bliver det op mod 15.000 skridt, så der er ikke noget at sige til, at selv den mindste fejlstilling i fødderne kan påvirke resten af din krop. Det er derfor vigtigt at få rettet eventuelle skævheder op, så du belaster din krop mindst muligt.

Ondt i ryggen kan starte nede i fødderne

Fødderne er ofte årsagen til skader. Rigtig mange skader hænger sammen med den måde, du belaster din fødder på. Forskning og erfaring har vist, at mange af disse skader kan behandles med øvelser kombineret med indlægssåler. 

Indlæg kan rette skævheder i din krop, som skyldes forkert fodstilling.
 

 fod knogle 2


Fakta om fødder

fødder let store belastninger på op til 250 kg under løb. 
Du skal imidlertid passe på dette tekniske mesterværk, når du motionerer. Overbelastning eller forkerte sko kan resultere i skader langt oppe i kroppen.
 

Fødderne – en genial konstruktionHver gang du løber en tur eller spiller fodbold, bruger du fødderne uden at skænke dem en tanke, men det burde du gøre for fremtiden. 

Fødderne er den del af din krop, der belastes allermest, og selv om de er en genial konstruktion, kan det nemt gå galt.
 

De to fødder indeholder tilsammen 52 knogler, som kun vejer 3-4 gram stykket. Trods deres lette konstruktion klarer raske