Uddrag fra Lars Vesterby's egen beretning omkring SuperSole


Jeg har igennem flere år og i lange perioder haft ondt i mine læg og akillessener på begge ben, dog mest højre ben. Smerterne startede i lægmusklerne efter at havde løbet nogle kilometer. Smerterne føltes i begyndelsen hver gang som om jeg var ved at få krampe i lægmusklerne, jeg kunne godt løbe videre og ignorerede smerterne. Efter løbeturen havde jeg så ondt i musklerne at smerterne føltes som om at jeg havde træningsværk og lige havde været ude på min første løbetur nogensinde. Jeg fortsatte med at løbe trods symptomerne og smerterne. Med tiden udviklede jeg nogle belastningsskader, jeg havde hele tiden en fornemmelse af fiberspræninger i lægmusklerne og havde permanente smerter i mine akillessener. Når disse belastningsskaderne opstod blev jeg efter nogle få løb tvunget til at holde pause.

I mine skadespauser har jeg forsøgt at komme skaderne til livs med forskellige tiltag. Jeg har gået til læge, fået ultralyd på akillessenerne og fået massage. For at holde mig i form har jeg i disse perioder cyklet og gået til spinning.

Skulle jeg være sikker på at symptomerne forsvandt var jeg nødt til at holde pause i tre til fire uger. Når jeg så begyndte at løbe igen gik det fint, jeg havde ingen smerter de første gange jeg var ude at løbe. Men når jeg begyndte at øge distancen og løbe længere ture startede problemerne igen. Sådan har problemerne med mine lægmuskler og akillessener bare gentaget sig selv i flere år.

For godt og vel halvanden måned siden fik jeg så muligheden for at få gennemgået og testet min løbestil ved fysioterapeut Hans Henrik Gaden - Stadion Fysioterapi i Århus. Herefter tilpassede han to SuperSoles som passer nøjagtig til mine fødder, og udfra analysen af min løbestil satte han kiler ind som understøtter og retter op på min fodstilling således at jeg har en neutral og anatomisk korrekt fodstilling når jeg har mine SuperSoles på i mine sko. Sålerne kan jeg bruge i mine løbesko, men også i alle mine andre sko.

Jeg blev, af Hans Henrik, forberedt på at skulle bruge en periode på at tilvænne mig sålerne. Efter en ganske kort tilvænningstid, egentlig bare efter een lang løbetur på 30 kilometer, hvor jeg efter godt 20 kilometer blev nødt til at tage sålerne ud og ligge de gamle såler i skoene fordi jeg kunne mærke at jeg begyndte at få vabler, havde jeg vænnet mig til sålerne. Jeg har ikke siden jeg begyndte at bruge mine supersåler ikke haft smerter i lægmuskler eller akillessener, jeg løber flere gange om ugen lange ture på 25 - 30 kilometer for at træne til ekstremløbet i Canadas ødemark -

 

Lars Vesterby - ekstremløber

Nr 69 ved Marathon Des Sables - et løb på 237 km. igennem Saharas ørken

www.rockandiceultra.com og der har ikke været så meget som en antydning af de problemer jeg har sloges med i årevis inden mit besøg hos Stadion Fysioterapi. Mine nye såler har virkelig gjort en kæmpe forskel og jeg anbefaler dem uden tøven hvor jeg færdes.