SuperSole et skridt i den rigtige retning
 
I 2003 planlagde jeg at løbe Marathon Des Sables, der er et af verdens hårdeste og mest prestigefyldte udholdenhedsløb i verden. Løbet varer seks dage og der løbes i gennemsnit et marathon om dagen med ca. 12 kilos oppakning. Det er et løb, der kræver meget fysisk, psykisk og ikke mindst det helt rigtige til fødderne. 2003 blev dog også  året, hvor jeg bogstaveligt talt løb ind i en slem skade og smerter i det ene knæ. Jeg havde på daværende tidspunkt været langdistanceløber i 3 år og det var blevet til 11xmarathon, 2xhalvmarathon, 1x24 timers løb, 1x60 km. løb og 1xhalv jernmand.  Normalt følte jeg mig ellers ret heldig når jeg kunne fortælle andre mennesker, at jeg aldrig havde haft en skade i løbeøjemed.
 
Godt i gang med mine forberedelser og træning var det det værst tænkelig tidspunkt at skulle skrue ned for blusset. Efter et par måneder med utallige mislykkede behandlinger hos min egen læge var jeg tæt på at lade mit ørkenprojekt løbe ud i sandet.
 
Men mit løbemotto, ”påbegyndes noget fuldendes det!”, gav mig delvist troen på, jeg nok skulle finde en udvej på min skade og de vedvarende smerter.
 
Jeg insisterede på at blive undersøgt på Idrætsklinikken i Århus. Efter en enkelt undersøgelse på idrætsklinikken blev jeg rådet til at kontakte en fysioterapeut. Jeg ringede til Jan Metner hos fysioterapien i Skive og startede et behandlingsforløb. Jan sagde straks ”SuperSole”. Min skade i lægmuskel og smerterne i mit knæ. var blevet fremprovokeret af mine platfødder, der gav mit knæ et unaturligt vrid. Der var fra fysioterapeuten blevet sagt SuperSole og der skulle også kun gå to uger før 3-4 måneders smerter var forsvundet og jeg igen kunne arbejde videre med min drøm om at stå ved mållinien i Sahara. En drøm, der i 2004 gik i opfyldelse – takket være SuperSole.
 
I sommeren 2006 startede jeg med at planlægge min deltagelse i Jungle Marathon i efteråret 2007. Jungle Marathon i Amazones regnskov, er et løb tilsvarende ørkenløbet Marathon Des Sables. Jeg er helt sikker på, at SuperSole er et skridt i den rigtige retning for at opfylde denne drøm også!
 
Det virkede som om, at historien skulle til at gentage sig. Jeg startede kort tid efter, at jeg havde søsat min ide Jungle marathon, med at få smerter i lægmuskel og knæ.
 
Jeg havde selv en fornemmelse af, at mine SuperSoles var brugt for meget og det var grunden til at smerterne var kommet igen. Jeg gik denne gang direkte til Hans Henrik Andersen fra Fysioterapien Århus Stadion da jeg godt vidste, hvad der ville afhjælpe smerterne. Hans Henrik gav mig ret i, at det var en naturlig forklaring, at mine SuperSoles havde været med på lidt for mange løbeture. I alt holdte sålerne ca. tre år og til følgende løb: 3x24 timers løb, 2xhalv marathon, 6xmarathon, 1x100 km. løb og et ørkenløb på 237 km. i Sahara. Oveni kommer alle træningskilometer.
 
SuperSoles gjorde det igen. Der gik lidt over en uge og smerterne var forsvundet! Tre uger efter løb jeg et 24 timers løb i Viborg. Her havde jeg sålerne i brug og det blev til følgende kilometer på de 24 timer: først løb jeg et marathon, dernæst 4 timers pause, efterfulgt af et halv marathon og en times pause, slutteligt løb jeg et marathon mere – sålerne holdt igen alle 24 timer og jeg følte ingen smerter – udover naturlig træthed. Jeg kan som langdistanceløber kun anbefale at bruge SuperSoles. Når jeg træner hen mod mit mål skal der trænes uanset vejret sne, slud, sjap, regn, mudder, støv, varme osv. SuperSole holder og komforten er helt i top. De indbyggede huller i SuperSole giver så meget ventilation til foden at varmen i ørkenen intet betød. Ligeledes er overfladen på sålen så godt lavet, at der ikke forekommer friktion med varmeudvikling til følge – der er virkelig tænkt på detaljerne. SuperSole giver mig ro i træningen og holder mig fri for bekymringer om smerter i kroppen og det betyder så meget når man skal nå sine planlagte mål.Jeg har således valgt at få lavet nogle såler til hverdagsskoene, hvor jeg også har nogle mål der skal nås. Med SuperSole træder du ikke ved siden af! 
 
Med venlig hilsen
 
Ekstremløber, Marvin Overgaard

Marvin Overgaard

 Læs meget mere om Marvin på hans hjemmeside www.extremerunner.dk
         Marvins logo